AMSTERDAM - Method Man heeft opgebiecht dat hij schuldig is aan belastingfraude. In de rechtszaal trok de rapper ter plekke zijn chequeboekje en schreef hij een cheque uit voor de laatste veertig duizend dollar van zijn schuld.

De belastingdienst wilde in totaal 106 duizend dollar van de rapper zien.

"Toen hij achter de problemen met de belastingdienst kwam heeft Clifford iemand ingehuurd die de schulden meteen betaald heeft", zegt de advocaat van de rapper, die geboren werd als Clifford Smith. "Hij heeft het snel opgelost."

De Grammy-winnende rapper werd in oktober gearresteerd, toen kreeg hij een belastingsschuld van 33 duizend dollar voor zijn kiezen. Method Man betaalde tussen 2004 en 2007 te weinig belasting. Destijds verklaarde de 39-jarige rapper dat hij te high was om zijn belastingpapieren in te vullen.

Geen onbekende

Method Man is geen onbekende van de politie. Eerder werd hij aangehouden omdat hij in het bezit was van drugs en beschoot hij een van zijn fans met een luchtbuks. "Hij is geen doorsnee rapper", vertelt zijn advocaat.

"Hij is geen lastpak." Method Man maakte deel uit van de legendarische rapgroep Wu-Tang Clan en had hits als 'I'll Be There for You' met Mary J. Blige.