AMSTERDAM - Wesley Klein droomt van een carrière als die van Jan Smit. "Ik kan me best voorstellen dat Jan Smit af en toe gek wordt van al die aandacht. Maar als ik zo groot mag worden als hij, dan neem ik al die aandacht er met alle liefde bij."

Dat vertelt hij in een interview met het glossy 100% NL.

Klein kwam in januari als winnaar uit de bus van het talentenjachtprogramma 'Popstars'. Sindsdien gaat het voor de wind met zijn loopbaan. De 22-jarige zanger stond in mei in de Arena met de Toppers, en dus ook met zijn idool Rene Froger.

"Mij hoor je niet klagen", grapt hij. " Maar het is nu zaak om zelf naam te maken en misschien zal ik ooit zelf de hoofdact zijn in een volle Arena." Het avontuur is voor Klein voorlopig nog lang niet ten einde. "Mijn agenda zit tot het einde van het jaar vol", vertelt hij.

Popstars

Voor zijn overwinning in 'Popstars' was Klein betonvlechter. "Ik heb in het begin nog gewerkt in de bouw, maar het was op een gegeven moment niet meer te combineren met 'Popstars'."

Toch is de zanger zijn collega's niet vergeten. "Ik kwam nog wel af en toe een kopje koffie halen op de bouw en de jongens leefden echte met me mee. Ze gunden het me ook."