ROTTERDAM - Radiomaker Ferry de Groot werkt aan een biografie van André van Duin. Een woordvoerder van Van Duin heeft dinsdag een bericht daarover in het AD bevestigd.

De Groot werd vooral bekend als 'Meneer De Groot', een komisch personage uit de Dik Voormekaarshow die hij jarenlang met Van Duin maakte.

Het duo praat wekelijks met elkaar over de carrière van zanger, komiek en acteur Van Duin. Het tweetal kent elkaar al sinds 1971, toen ze samen voor Radio Noordzee de Abominabele Top 2000 maakten, de voorloper van de Dik Voormekaarshow.

Jeugd

Volgens Ferry de Groot ''vertelt André mij zaken die hij nog nooit in andere interviews heeft prijsgegeven''. ''Over zijn jeugd, zijn ouders, zijn verhouding met Joop van den Ende.''

De Groot heeft naar eigen zeggen al een keer eerder als 'ghostwriter' van de komiek opgetreden. Toen het tweetal op tournee was met een revue, schreef de vaste kompaan van de 63-jarige Van Duin zijn 'Hollands Dagboek' in het NRC Handelsblad.

Eerste versie

Wanneer het boek zal verschijnen, is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat een eerste versie van het manuscript dit najaar klaar is. Een titel heeft de biografie nog niet.