AMSTERDAM - Jennifer Hudson ging door een onwerkelijke periode na de moord op haar moeder, broer en neefje in 2008. Dat vertelt de Oscar-winnende actrice in een interview met VH1's Behind the Music.

"Het gebeurde in een waas, het was zo onwerkelijk", zegt Hudson in het interview. Niet eerder sprak de zangeres en actrice zich zo openlijk uit over het gruwelijke familiedrama.

Naar eigen zeggen sloot Hudson zich na de gebeurtenissen op, zodat ze volledige privacy kon hebben. "Bijna twee weken zat ik onafgebroken in een kamer. Enkel familieleden en vrienden liepen er in en uit. Als ik opstond bad ik tot God en ook 's avonds bad ik voor het slapengaan."

De actrice heeft zo veel meegemaakt, dat ze het gevoel heeft dat ze wel drie of vier verschillende levens heeft geleid.

"Mijn elf maanden oude zoontje David heeft me helpen genezen. Hij doet me denken aan mijn neefje. Ook zorgt hij ervoor dat de herinnering aan mijn moeder niet verloren gaat."

"Mijn zoon geeft mij het gevoel dat ik de meest bijzondere persoon op de wereld ben. Ik wil hem met net zoveel liefde grootbrengen als mijn moeder destijds heeft gedaan."

Zwager

In 2008 werden de moeder, broer en neef van Hudson doodgeschoten. Haar zwager was hoofdverdachte, maar verklaarde onschuldig te zijn. Hudson is samen met worstelaar David Otunga. Samen kregen zij in augustus vorig jaar een zoontje.