AMSTERDAM - Hans Kazàn is nog niet bekomen van de schrik. De 57-jarige goochelaar werd zaterdag door een hartaanval getroffen. "Ik heb de dood in de ogen gezien en was bang dat ik nooit meer zou thuiskomen", vertelt hij dinsdag in De Telegraaf.

Omdat Kazàn bang was dat hij het niet zou overleven, belde hij zijn vrouw Wendy om afscheid te nemen.

"Nadat ik mijn zoon Oscar telefonisch had gevraagd een ambulance te regelen, heb ik naar huis in Spanje gebeld. Dat vond ik het allerergste, dat ik Wendy moest vertellen dat het mis was."

Kazàn laat in de krant weten dat hij zo beroerd was, dat hij de auto niet eens meer kon verlaten. "Ik weet nog goed wat ik tegen Wendy zei: ’Het klinkt een beetje lullig, maar ik heb, denk ik, een hartaanval. Oscar weet alles. Hij heeft alarm geslagen en er is een ziekenwagen onderweg.”

Ambulance

Volgens de goochelaar is het een wonder dat hij nog leeft. "Ik dank mijn leven aan de omstandigheden; dat ik zo dichtbij het ziekenhuis was toen ik de hartaanval kreeg, dat de ambulance zo snel ter plekke was én niet in de laatste plaats aan de deskundigheid van de specialisten hier in het ziekenhuis."

Wanneer Kazàn het ziekenhuis in Nieuwegein mag verlaten is nog niet bekend. De komende dagen moet hij in iedergeval nog op de intensive care-afdeling blijven liggen. Hij wordt dinsdag opnieuw onderzocht.