AMSTERDAM - De bekendheid van Jan Smit heeft zijn zusje Monique geholpen bij haar carrière. "Ik besef dat zijn bekendheid mij heeft geholpen. Als hij mijn broer niet was geweest, had ik niet op het podium gestaan", vertelt de 21-jarige in De Telegraaf. "Maar hij is mijn broer gelukkig wel."

Monique vond het vooral in het begin van haar carrière lastig om met alle aandacht om te gaan.

"Opeens had iedereen een mening over me. En vooral: ik was het zusje van Jan. Ik moest me niets verbeelden." Haar broer stelde haar vaak gerust. "Toch duurde het even voordat ik kritiek naast me neer kon leggen."

Ommezwaai

Nu geniet de blondine vooral van 'de enorme ommezwaai' die ze heeft gemaakt. Ze vindt het logisch dat haar naam vaak wordt verbonden aan die van haar broer.

"Maar ik heb wel het idee dat ik nu duidelijker mijn eigen koers ben gaan varen. Ik moet er niet aan denken dat ik kapster was gebleven."

Duet

De zangeres vertelt dat het misschien nog wel eens tot een duet tussen broer en zus komt. Ze is er enthousiast over, maar ze is ook realistisch. "Voorlopig zie ik het daar niet van komen. Hij heeft zijn eigen werk en ik het mijne."

Monique Smit