AMSTERDAM - Michael Douglas is voor de rechter gesleept door zijn ex-vrouw Diandra Douglas. De voormalige echtgenote van de acteur zegt recht te hebben op de helft van het geld dat hij verdiende met zijn rol in de nieuwe film Wall Street: Money Never Sleeps.

Diandra Douglas heeft volgens de scheidingsregeling recht op de helft van alle inkomsten die de acteur krijgt afkomstig van projecten uit de tijd dat de twee nog bij elkaar waren.

Hoewel deze regeling zich meer richt op merchandising heeft de ex-vrouw haar zinnen nu gezet op de inkomsten uit het vervolg van Wall Street uit 1987. De vrouw zegt dat de regeling ook zongenoemde spin-offs betreft.

Volgens de advocaat van de acteur is de nieuwe film geen spin-off, maar een vervolg. De advocaat van de vrouw zegt dat dat niet uitmaakt. "Het is dezelfde rol en dezelfde titel, maar dan jaren later."

De ex van Douglas zou bij de scheiding al zo'n 45 miljoen dollar hebben ontvangen. Volgens de online databank IMDB heeft de acteur een geschat vermogen van 200 miljoen dollar.