HILVERSUM - De TROS heeft de samenwerking met Cornald Maas voor het Nationaal Songfestival en het Eurovisiesongfestival met onmiddellijke ingang beëindigd.

Aanleiding is een twitterbericht van Maas. Daarin schreef hij "grappige exportproducten heeft nederland: sieneke, joran vd sloot en de pvv''.

De TROS vindt de inhoud van de tweet volstrekt onacceptabel, gelet op de aard van de samenwerking. Dat heeft een woordvoerster van de omroep maandag laten weten.

Maas is ''hogelijk verbaasd'' dat de TROS niet meer van zijn diensten gebruik wil maken. Dat zei hij maandagavond in een reactie.

Ironisch

De tweet is van 10 juni, de dag na de verkiezingen voor de Tweede Kamer. ''De PVV, Joran van der Sloot en Sieneke waren wereldnieuws.'' Bovendien was zijn opmerking ironisch bedoeld.

Directeur Peter Kuipers van de TROS bracht Maas maandagmiddag op de hoogte. Maas vroeg hem of het echt om de tweet ging of dat er andere redenen achter het besluit zitten.

AVRO-gezicht

Toen de TROS de uitzendingen van de songfestivals vorig jaar van de NOS overnam, had hij al te horen gekregen dat hij te veel een AVRO-gezicht had, aldus Maas. Hij vindt dat de omroep niet elegant heeft gehandeld, zeker niet gezien zijn inzet.

Maas presenteert voor de AVRO het kunst en cultuur televisieprogramma Opium.