AMSTERDAM - Chris Brown kreeg het even te kwaad tijdens zijn optreden op de BET Awards. De 21-jarige zanger imiteerde Michael Jackson en brak in tranen uit toen hij 'Man in the Mirror' zong.

Brown beklom later opnieuw het podium toen hij de Fandemonium Award in ontvangst nam. Hij had de meeste stemmen van fans gekregen.

"Ik heb jullie eerder teleurgesteld, maar dat zal ik niet meer doen, ik beloof het jullie", zei hij, verwijzend naar de mishandeling van zijn ex Rihanna in februari vorig jaar.

R&B-zangeres

Alicia Keys nam de prijs voor beste R&B-zangeres in ontvangst. De award voor beste samenwerking werd haar toegekend voor 'Empire State of Mind', dat ze samen met Jay-Z zong.

Keys bracht een medley van haar hits ten gehore. Ze begon achter de piano, maar ging er uiteindelijk bovenop staan om 'Adore' te zingen.

Prince

Een lifetime achievement award werd toegekend aan Prince. "Bedankt voor een fantastische avond. Ik vergeet dit niet meer zo lang ik leef", zei hij dankbaar. Patti LaBelle gaf een eerbetoon aan de 52-jarige zanger, ze vertolkte zijn nummer 'Purple Rain'.

John Legend won een award voor zijn liefdadigheidswerk. "Er is een hoop geld, bekendheid en invloed aanwezig in deze zaal. Wij kunnen deze wereld verbeteren." Met de 'Show Me Campaign' pleitte hij ervoor armoede terug te dringen door te investeren in scholing en gezondheidszorg.

Prijzen

De avond werd gepresenteerd door Queen Latifah. In negentien categorieën werden prijzen uitgereikt aan sporters, muzikanten en mensen uit de filmwereld.

De awardshow is een initiatief van het Amerikaanse netwerk BET, dat zich richt op jonge Afro-Amerikanen.

Chris Brown tijdens Bet Awards