AMSTERDAM - Hans Kazàn heeft zaterdag tijdens het autorijden een hartaanval gekregen. De 57-jarige goochelaar voelde zich niet lekker en parkeerde zijn auto. Vervolgens belde hij zijn zoon Oscar, omdat hij zich het alarmnummer niet meer kon herinneren.

Kazàn heeft de hartaanval overleefd, zegt Oscar Kazàn maandag in De Telegraaf.

"Hij zei: 'Oscar, het gaat niet goed met me. Ik denk dat ik een hartaanval heb. Waarschuw een ziekenwagen'", vertelt de zoon.

Kazàn was nog bij kennis toen de ambulance arriveerde en werd naar het ziekenhuis gebracht. "Hij werd meteen gedotterd, waarna hij naar de intensive care is gebracht."

Herstel

De goochelaar is volgens zijn zoon positief over zijn herstel. "Hoe zwaar het leven soms ook is, mijn vader zit nooit bij de pakken neer. Dat zit niet in zijn aard."

Kazàn moet voortaan medicatie slikken. "Dat is vervelend, maar we beseffen allemaal dat dit heel anders af had kunnen lopen als niet zo adequaat was gehandeld."

Herhaling

De eerste dagen bestaat nog wel een kans op herhaling, vertelt Oscar. "Daarom worden zijn hart en conditie nauwlettend in de gaten gehouden." Een bloedprop in twee aderen belemmerde de bloedtoevoer. Foto's moeten uitwijzen of veel schade aan het hart is ontstaan.

Kazàn bevond zich in het weekeinde in Nederland en was onderweg naar een lezing. "Gelukkig zaten we niet in Spanje waar we met de hele familie permanent wonen. Anders was Hans hier de eerste uren helemaal alleen geweest."