AMSTERDAM - Wendy van Dijk is nog niet terug op haar oude gewicht. De kersverse moeder vindt dat ook niet erg, zolang ze maar wel een strak lijf heeft.

Volgens Van Dijk scheelt het nog vijf kilo voor ze terug is op haar oude zwaarte.

"Dat is helemaal niet erg, want op zich kan ik dat best gebruiken. Alleen ben ik natuurlijk best een perfectionist en wil ik gewoon wel een strak lijf."

Het gaat de presentatrice meer om het fit zijn dan om de kilo's. "Het mag best wat voller zijn, maar ik wil gewoon een lekker sportief lijf houden".

Gezond

De 39-jarige blondine zegt geen gekke dingen te hebben gedaan tijdens de zwangerschap. "Ik heb nog nooit zo gezond geleefd als tijdens deze zwangerschap. Ik had alleen maar behoefte aan groente en fruit. Echt heel gezond, en dat scheelt."

Van Dijk kwam tijdens de draagtijd vijftien kilo aan. "Dat is niet veel, maar het is ook niet heel weinig. Maar dat is dan ook wel snel weg. Dat is voor mij fijn, maar voor vrouwen die zich helemaal in het zweet werken natuurlijk wel frustrerend."

Lizzy

Wendy van Dijk beviel op 19 februari van dochtertje Lizzy Vedra. De vader is vriend en RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard.