AMSTERDAM - Kristen Stewart kan tegenwoordig beter omgaan met publiciteit. De actrice vertelde onlangs in de Britse Elle nog zich een verkrachte vrouw te voelen door alle paparazzifoto's, maar de 20-jarige 'Twilight'-actrice zit nu beter in haar vel.

Stewarts uitspraak over verkrachting zorgde voor veel ophef. "Ik voel me nu meer op mijn gemak, meer mezelf en minder naakt," vertelt Stewart in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

Dit is volgens de actrice wel anders dan voorheen. "Eerst voelde ik me alsof mijn borstkas open lag en iedereen mee kon kijken en alles eruit kon halen."

Paparazzifoto's

Stewart vertelt in het julinummer van de Britse Elle dat ze paparazzifoto's van zichzelf net afbeeldingen vindt van vrouwen die verkracht zijn. Fans, slachtoffers en hulporganisaties maakten veel ophef over de uitspraak.

Stewart beweert dat het een ongelukkige woordkeuze was. "Ik heb het verkeerde woord gebruikt, het zou 'aangetast' moeten zijn."

Internetjouralisten

Haar vriend Robert Pattinson geeft de media de schuld van alle ophef. "Het hele systeem van internetjournalisten, waar niemand echt toezicht houdt, deugt niet. Die mensen komen er ook gewoon mee weg, omdat ze aan niemand verantwoording hoeven af te leggen," vertelt de 24-jarige acteur.

Stewart is bezig met de opnames van de laatste 'Twilight'-film, 'Breaking Dawn'. Het derde deel 'Eclipse' draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen. Het einde van de serie is in zicht, in maart zijn de laatste opnames.

"Het wordt echt triest," vertelt Stewart. Ook collega Taylor Lautner kan het nog niet helemaal bevatten. "Ik denk dat stoppen met filmen heel raar is."