EDINBURGH - Britney Spears komt donderdag niet naar de uitreiking van de MTV Europe Music Awards. De Amerikaanse zangeres heeft problemen met haar gezondheid, meldde muziekzender MTV dinsdag.

Spears zou donderdag tijdens het festijn in Edinburgh een prijs uitreiken. "We zijn teleurgesteld dat ze niet kan komen, maar wensen haar een spoedig herstel toe", aldus een woordvoerster van MTV. Het is niet bekend wat de 21-jarige artieste mankeert.

Het is de tiende keer dat de muziekzender de Europe Music Awards uitreikt. In 1997 werd het evenement in Rotterdam gehouden. Ditmaal is de beurt aan het Schotse Edinburgh, waar de uitreiking om 21.00 uur (Nederlandse tijd) zal beginnen. Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden door de muziekzender en is ook via internet te volgen.

De Amerikaanse zanger Justin Timberlake is een van de grote kanshebbers; hij is genomineerd in vijf categorieën. Zangeres Christina Aguilera maakt kans op vier awards. Bekende artiesten als Beyoncé, Kylie Minogue en Sean Paul zullen optreden tijdens de show. Het evenement wordt gepresenteerd door Christina Aguilera. Ook aan Nederlandse artiesten wordt een prijs uitgereikt. In de categorie Best Dutch Act strijden Beef, Blof, Junkie XL, Kane en Tiësto om de eer. Kijkers kunnen via de internetsite van MTV stemmen op hun favoriete artiesten.