AMSTERDAM - Na 'Over Mijn Lijk' keert Yvon Jaspers deze zomer weer terug met een zwaar programma. Voor 'XXS' volgde ze een jaar lang vijf mensen met een eetstoornis. "Om in evenwicht te komen moet ik luchtige dingen doen."

Dat vertelt Jaspers vrijdag in Metro. De presentatrice houdt van knutselen.

"Ik ben gek van serviezen. Ik ontwerp nu mijn eigen servies, dat is alleen maar vrolijkheid", zegt Jaspers. Haar kopjes, schoteltjes en schaaltjes liggen dit najaar in de winkelschappen. "Ik moet dingen creëren die ik thuis in m'n pyjama met m'n haar door de war kan knutselen."

Talkshow

De 37-jarige 'Boer Zoekt Vrouw'-presentatrice zou in de toekomst graag een talkshow willen presenteren. "Maar niet nu. Ik word er heel gelukkig van om met mijn cameraploegje op zoek te gaan naar intimiteit. Of dat nou in een weiland is of bij iemand thuis."

Die intimiteit vindt Jaspers naar eigen zeggen niet in een talkshow. "Als sidekick bij 'De Wereld Draait Door' ben ik prima op mijn plek. Ik draag niet de verantwoordelijkheid voor het programma."

Verantwoordelijkheid

Voor haar nieuwe programma 'XXS' draagt Jaspers wel de verantwoordelijkheid. De blondine wilde een show maken over anorexia 'omdat het een fascinerende ziekte is'.

"Ik wilde er iets van snappen." Dat is niet helemaal gelukt, legt ze uit. "Ik kan best ver mee, maar ik snap het niet meer wanneer mensen zichzelf kapot maken."