AMSTERDAM - Acteur Emiel Sandtke heeft het kort geding dat hij eerder tegen de NCRV aanspande, verloren.

De acteur en presentator zou voor de omroep een kinderprogramma gaan presenteren, maar kreeg later te horen dat de klus toch niet doorging. De GTST-acteur besloot hierop naar de rechter te stappen.

Eerder werd Sandtke tijdens de onderhandelingen door een eindredacteur verteld dat de omroep dolgraag met hem in zee wilde.

De acteur zou zijn andere werkgever hierna hebben laten weten geen tijd meer te hebben om in de soap te blijven acteren. Niet veel later liet de omroep weten toch niet geïnteresseerd te zijn in de nieuwe presentator.

Onderzoek

De rechter stelde Sandtke donderdag in het ongelijk. Volgens de rechtbank heeft de NCRV niet de indruk gewekt dat er een bindende afspraak is gemaakt.

De rechter liet wel weten dat een kort geding zich eigenlijk niet leende voor de zaak, omdat er naar sommige feiten nader onderzoek gedaan zou moeten worden.

Schadevergoeding

Toch achtte de rechter het aannemelijk dat ook in een andere zaak besloten zou worden dat er geen sprake was van een definitieve overeenkomst en dat het contact over de baan zich in de oriënterende fase bevond.

Sandtke eiste een schadevergoeding van 25 duizend euro maar werd veroordeeld tot het betalen van de proceskosten die de NCRV maakte.