AMSTERDAM - Achttien dagen lang hield ze haar lippen stijf op elkaar, maar nu heeft Katja Schuurman dan eindelijk gereageerd op haar inmiddels internationaal breed uitgemeten flirt met de Amerikaanse gangster-rapper 50 Cent. "Het is echt een schatje, met die kuiltjes in zijn wangen," zei ze maandagmiddag in het radioprogramma van haar BNN-collega Ruud de Wild. "Als je 'm ziet geloof je echt niet dat hij zelf met een geweer heeft geschoten. Eerder met een waterpistooltje!"

Cent, momenteel in de Top 10 met zijn pooier-lofzang P.I.M.P, zorgde vorige maand voor opschudding door in jongerenblad Break Out! tot vier keer toe zijn bewondering voor Nederlands nationale sekssymbool uit te spreken. Katja kaatste de bal terug door te melden dat de rapper haar kon bellen voor een eetafspraakje. Een opmerking waar Kill Bill-actrice Vivica A. Fox, de zelfverklaarde 'vriendin' van 50 Cent, geïrriteerd op reageerde.

Sindsdien hield Schuurman zich stil, ondanks hardnekkig aandringen van tv-programma's als RTL Boulevard, Show van Nederland en Sterrenbeurs. De commotie die haar tweeregelige reactie in Break Out! veroorzaakte, had haar kennelijk huiverig gemaakt.

In het radioprogramma van Ruud de Wild was de Mission Unfindable-presentatrice echter openhartig. Nadat De Wild 50 Cent betitelde als een 'rappende gatenkaas' bewees Katja kennis van zaken te hebben ("Hij heeft negen kogelgaten, ja") en ontkrachtte ze zijn ruige imago. Katja, liefkozend: "Ik zweer het je: het is echt een mietje als je 'm ziet."

Cent is meermalen veroordeeld voor crackdealen en wapenbezit en is in verband gebracht met verschillende liquidaties. Drie weken nadat hij in 2000 door negen kogels werd geraakt, werd de schutter op zijn beurt beschoten. Wél met de dood tot gevolg. In zijn autobiografische videoclip Many Men (Wish Death Upon Me) rapt 50 Cent refererend aan die nooit opgeloste moord: "Now it's clear that I'm here for a real reason/ 'Cause he got hit like I got hit, but he ain't fucking breathing."

Katja Schuurmans documentaire over haar zoektocht haar de in 1996 doodgeschoten rapper Tupac Shakur, met onder meer haar interview met 50 Cent, werd maandagavond herhaald door BNN. Of deze tweede uitzending is ingelast als kijkcijfertrekker naar aanleiding van de aanhoudende geruchten rond haar flirt met de rapper, is niet bekend.