AMSTERDAM - Wesley Sneijder is sinds een paar maanden een vrome katholiek. De voetballer gaat regelmatig naar de kerk en heeft altijd een rozenkrans op zak. "Kort geleden ben ik in Italië gedoopt", zegt Wesley.

Wesleys bekering is het gevolg van zijn verhuizing naar Milaan, waar hij voetbalt voor de Internazionale. "Ik heb altijd geloofd, maar was niet katholiek."

"In Milaan heb ik met bepaalde spelers gesproken en ik heb heel veel contact met de priester van de club."

Yolanthe

Toch was het zijn aanstaande, Yolanthe Cabau van Kasbergen, die Wesley introduceerde in het katholicisme. "Ik ben niet gelovig opgevoed, maar kwam een vrouw tegen die wel zo is opgegroeid."

"Ze is gedoopt en heeft haar communie en vormsel gedaan. Ik wilde me meer in het geloof verdiepen en heb er veel met Yolanthe over gesproken."

Voordat Wesley met Yolanthe kan trouwen, moest hij zich in het geloof verdiepen. "Wij trouwen straks ook voor de kerk in Italië, dan moet je wel katholiek zijn. Je moet dan ook gedoopt zijn."

Kerk

De tortelduifjes zijn nu geregeld in Italiaanse kerken te vinden. "In Milaan gaan we zeker een keer in de week naar de kerk. Soms ook twee of drie keer. Het is heel mooi om zo'n dienst bij te wonen."

Ook de majestueuze dom van Milaan is Wesley niet onbekend. "We wonen er nog geen honderd meter vandaan, ik kom daar heel vaak."

Rozenkrans

Het geloof maakt dagelijks deel uit van Wesleys leven. "Ik heb van Yolanthe een rozenkrans gekregen. Die is ingezegend door een priester van de Italiaanse kerk. Elke ochtend bid ik samen met Yolanthe een stukje van de rozenkrans. Nu ik in Zuid-Afrika ben, doen we dat telefonisch."

Wesley neemt het geloof niet mee op het voetbalveld. "Voor de wedstrijd bid ik op mijn hotelkamer. In de kleedkamer bid ik kort, maar tijdens de wedstrijd niet."

De voetballer zegt zich goed te voelen bij het geloof. "Ik doe alle dingen die erbij horen. Wat moet, dat doe ik. Ik ga nu echt veel makkelijker door het leven dan voorheen."