AMSTERDAM - Viola Holt is binnenkort waarschijnlijk weer op televisie te zien. De 60-jarige presentatrice heeft samen met presentator Marco Verhagen een idee voor een programma aan RTL gepresenteerd.

De zendergroep reageerde enthousiast. In 'RTL Droomwereld' onderzoeken Verhagen en Holt alles rondom de thema's dromen en slapen.

De presentatoren gaan samen met kijkers op pad om bijvoorbeeld een oplossing voor hun snurkprobleem te vinden of de betekenis achter een bepaalde droom te achterhalen. Voor die laatste taak hebben de makers droomdeskundige Patricia Moors, de zus van Irene Moors, op het oog.

Vernieuwend

Volgens Verhagen noemde RTL het programma 'vernieuwend en dicht bij de kijker'. Als de show daadwerkelijk wordt uitgezonden is de comeback van Holt een feit. "Ik doe het niet voor het geld. Ik doe het omdat daar mijn hart ligt. En omdat ik het al veertig jaar heb gedaan", vertelt Holt in RTL Boulevard.

"Ik krijg ontzettend leuke reacties van mensen", zegt Holt. "Misschien is het de tijdgeest. Kijk naar Patricia Paay en Connie Breukhoven. We zijn niet dood, we leven nog en willen nog wat doen."