AMSTERDAM - Doutzen Kroes wil zoveel mogelijk genieten van haar werk en leven, maar dat lukt haar lang niet altijd. Volgens het succesvolle topmodel gaat haar leven soms flink op en neer. "Van intens geluk naar eenzaamheid en verdriet", zegt ze deze maand in Marie Claire.

Recentelijk was Kroes drie dagen vrij, en besloot ze deze vrije dagen door te brengen in Miami. Maar ondanks de vele palmbomen en witte stranden voelde de Friese zich niet bepaald gelukkig.

"Er mist iets. Iemand beter gezegd. Iemand met wie ik dit gevoel kan delen", aldus Kroes in het tijdschrift.

Op dat soort momenten voelt het model zich eenzaam en heeft ze heimwee. "Alleen inchecken in een prachtig hotel, alleen aankomen op mijn ruime kamer. Ik wil het niet, maar toch begin ik te huilen."

Verwend

Maar Kroes benadrukt ook dat dit soort momenten nu eenmaal bij haar carrière horen. "Het is ook wel vreselijk verwend om te denken dat je een bepaald niveau kunt behalen in je werk en dat daar geen enkel prijskaartje aan hangt."

Het model probeert dergelijke situaties dan ook positief te bekijken. "Mijn werk is ontzettend leuk en ik moet genieten van alle mogelijkheden die ik heb."

Doutzen Kroes