AMSTERDAM - Presentator en verslavingsdeskundige Keith Bakker is inmiddels al jaren clean en gezond, maar toch zal hij altijd bang blijven om terug te vallen. "Er bestaat altijd de kans dat ik mijn leven weer zal verkloten", zegt hij deze maand in een interview in LINDA.

Volgens Bakker huizen er nog steeds demonen in zijn lichaam en moet hij dagelijks de strijd met ze aan.

De presentator van het succesvolle programma 'Family Matters' was in het verleden zwaar verslaafd aan cocaïne, heroïne en alcohol. Nadat hij afkickte besloot hij zijn leven te wijden aan het helpen van andere verslaafden.

In het tijdschrift vertelt Bakker dat hij daarin zijn kracht heeft gevonden. "Ik vertrouw op mijn intuïtie. Door mijn eigen ervaringen voel ik aan wat mensen nodig hebben. Ik ben op mijn best in crisissituaties."

Vernietigen

Volgens Bakker is de mens gebouwd om zichzelf te vernietigen. "Hoe langer ik met mensen werk, hoe duidelijker ik zie dat wij op aarde de enige wezens zijn die worden geboren met een ingebouwd 'self destruction mechanism'. De een gebruikt alcohol, de ander drugs, de volgende is verslaafd aan Gucci-tassen, werk of sigaretten. Er is geen enkel dier op deze planeet die dat ook doet."

Zelf hoopt Bakker dat zijn eigen leven stabiel blijft. "Ik hoop op twee kinderen, een nog mooier huis in Nederland, een huis in Colorado op een plek waar ik kan skiën en een huis aan het strand met een eigen boot."

De LINDA met het interview met Keith Bakker ligt vanaf woensdag in de winkel.

Keith Bakker in LINDA