AMSTERDAM - Kristen Stewart had moeite met het zoenen van tegenspeler Taylor Lautner tijdens de opnames van 'The Twilight Saga: Eclipse'.

"Jacob kussen ging tegen alles in waar Bella voor staat", vertelt de 20-jarige actrice in het Amerikaanse tijdschrift Us Magazine.

'Eclipse' is het derde deel in de 'Twilight'-filmreeks. Stewarts personage Bella wordt gedwongen te kiezen tussen haar vriend en vampier Edward en haar beste vriend en weerwolf Jacob.

Stewart is wel tevreden over de scènes waarin Bella zich tegen Lautners karakter Jacob aandrukt om warm te blijven, terwijl Edward jaloers toekijkt. "Dat was leuk om te schieten, maar het was wel warm. Ik zweette behoorlijk."

Intieme momenten

De twee acteurs vonden het lastig om de liefdesscènes te spelen. "Taylor en ik hebben altijd veel lol en onze intieme momenten zijn schaars. Ze liggen ver uit elkaar en zijn vreemd."

Stewart vond het gemakkelijker om een liefdesscène met Edward Cullen, gespeeld door Robert Pattinson, op te nemen. "Rob en ik zijn altijd serieus, omdat we veel van deze scènes hebben."

Op de vraag wie van de twee acteurs, Taylor of Robert, beter kan zoenen, blijft Kristen het antwoord bewust schuldig. "Dakota Fanning!" grapt ze over haar 16-jarige tegenspeelster. "Ik zeg dat maar gewoon, dat is het gemakkelijkst".

De film draait vanaf 30 juni in de Nederlandse bioscopen.