AMSTERDAM - Dieetgoeroe Sonja Bakker is hersteld van een burn-out en is klaar om weer aan de slag te gaan. Komende week presenteert zij haar eerste kinderboek, haar tv-programma 'SOS Sonja' keert terug op de buis en er is een nieuw dieetboek in de maak.

In september vorig jaar werd bekend dat het niet goed ging met Bakker, waardoor zij direct moest stoppen met al haar werkzaamheden.

De scheiding met jeugdliefde Koen Lenting en haar overlopende zakelijke agenda werden de 35-jarige teveel. "Ik was mezelf kwijtgeraakt", zegt zij zaterdag in het AD.

"Lichamelijk voelde ik me ook niet goed. Ik was vaak in het ziekenhuis met vage klachten. Ontzettend moe voelde ik me. Na een tijdje zeiden ze daar: 'als je straks niet per brancard wil terugkomen, moet je nu ingrijpen.'"

Inmiddels bruist Bakker weer van de energie. Aan een nieuwe relatie wil zij voorlopig niet denken. "Ik vind het heerlijk om alleen te zijn. Een van de grootste ontdekkingen van de afgelopen tijd", zegt ze. "Ik zeg niet: 'nooit meer een man'. Maar zeven dagen per week hoeft het niet meer. Het is goed zo."