AMSTERDAM - Chantal Janzen ligt in de lappenmand. De 31-jarige musicalster heeft last van de nasleep van een longontsteking en moet rust houden. "De arts kon zien dat er een ontsteking in haar longen heeft gezeten en heeft rust voorgeschreven", legt Janzens management uit.

Omdat Chantal rust moet houden, kan ze volgende week zondag niet bij het KinderWaterConcert zijn. De musicalster zou de verhalen van de Boze Heks komen vertellen.

Volgens Janzens management heeft Chantals ziekte verder weinig gevolgen. "Ze heeft een paar nog niet aangekondigde optredens af moeten zeggen, maar er zijn geen gevolgen voor bijvoorbeeld de musical 'Petticoat'."

Vervanger

Festival Classique, waarvan het KinderWaterConcert deel uitmaakt, heeft al een vervanger gevonden. Actrice Lottie Hellingman, bekend van 'Blauw Blauw' en verschillende nasynchronisaties, neemt Chantals plaats in.

Chantal was maandagavond nog bij de uitreiking van de Musical Awards. "Toen moest ze ook al rust houden. Ze is op het laatste moment opgehaald."

Janzen kondigde in Hilversum alleen een filmpje over de musical 'Petticoat' aan. "Gelukkig was dat al opgenomen."