AMSTERDAM - De ex-vrouw van Gary Coleman heeft foto's van de laatste momenten van de acteur verkocht. Op de kiekjes ligt Coleman in het ziekenhuis met slangetjes in zijn lichaam.

De beelden zijn gemaakt in opdracht van zijn ex-vrouw Shannon Price, van wie hij in 2008 scheidde. De foto's zijn verkocht voor een bedrag dat volgens entertainmentwebsite TMZ in de tienduizenden dollars loopt.

De opnames zijn verkocht aan een Amerikaanse tabloid. De moeder van Coleman is 'geschokt'. Ze vindt de foto's respectloos.

Het ziekenhuis waar Coleman in lag was op de hoogte van de fotograaf. "We wisten dat de familie foto's maakte, we hebben er een aantekening van gemaakt", vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Beademing

Coleman overleed eind mei aan een hersenbloeding. De ex-vrouw van de acteur belde de ambulance, waarna hij in het ziekenhuis aan de beademing werd gelegd.

Uiteindelijk hakte zijn ex-vrouw de knoop door en werd hij van de beademing gehaald. De 'Diff'rent Strokes'-acteur is 42 jaar oud geworden.