AMSTERDAM - Het leven van Russell Brand loopt op rolletjes. De Britse komiek treft momenteel de voorbereidingen op zijn bruiloft met de Amerikaanse zangeres Katy Perry en heeft inmiddels zijn plaats in Hollywood veroverd. "Ik heb niets te klagen", zegt hij.

Het succes is Brand echter niet komen aanwaaien. De komiek heeft de afgelopen jaren de nodige problemen moeten overwinnen.

"Stoppen met drugsgebruik is een moeilijke onderneming en toen ik daadwerkelijk stopte betekende dat een grote overgang voor mij", zegt hij.

"Leren leven in een relatie was ook een grote verandering voor mij. Het was mentaal een zware tijd."

Katy Perry

De 35-jarige komiek is verloofd met de 25-jarige zangeres Katy Perry. Wanneer de twee precies in het huwelijksbootje stappen is nog niet duidelijk.

Wel is bekend dat zangeres Rihanna het vrijgezellenfeest van Perry gaat organiseren. "Ik kan me voorstellen dat het er wild aan toe zal gaan. Zij weet hoe je moet feesten."

Film

De nieuwste film van Brand heet 'Get Him to the Greek'. In de komedie speelt hij de Britse rockster Aldous Snow, een rol die hij eerder speelde in 'Forgetting Sarah Marshall' (2008). 'Get Him to the Greek' verschijnt volgende maand in de Nederlandse bioscopen.