Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé,Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat dierenvriendin Marianne Thieme oneerlijk is, er veel voetbalpraatjes zijn, er nog steeds hommeles in huize Ewbank is en Patricia Paay nog steeds in (v)echtscheiding ligt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

In Privé drie fotopagina’s voetballers, speciaal voor de dames. Mochten ze niet van het spel houden, dan zijn er genoeg ‘hunks’ om zich aan te verlekkeren.

De genomineerde Hollandse Hunks zijn Klaas-Jan Huntelaar, Maarten Stekelenburg en Robin van Persie. Interessanter vinden wij echter Weekend.

Daarin staat precies beschreven wie wat verdient in voetballand. En dat zijn ongelooflijke bedragen. De 25-jarige Nigel de Jong verdient bij Manchester 8,1 miljoen per jaar. De best betaalde voetballer ter wereld is de 23-jarige Lionel Messi met een inkomen van 33 miljoen, inclusief reclame-inkomsten.

En dan maar heel bescheiden zeggen dat je goed moet sparen voor je pensioen omdat je voor je 35e bent afgeschreven in de topsport. Dat moet vast wel lukken met zo’n royaal gevulde spaarpot.

Spaarpot voor de dieren

Ook Marianne Thieme kan haar spaarpot vullen. Ja, juist, Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Volgens Weekend kochten haar man en zij een groot stuk grond in Brabant. Daar moeten villa’s op worden gebouwd à raison van 7 ton.

De boeren naast de bouwkavels zijn razend: door die huizen kunnen zij straks niet meer akkerbouwen. Rond de huizen worden bosjes en vijvertjes aangelegd en die zijn funest voor het ecologisch evenwicht dat er nu is. Ze kunnen wel inpakken, vrezen ze. Marianne en haar man Jaap willen niets weten van de bezwaren en verheugen zich al op de centen. Niet zo verantwoord van de fractievoorzitster, die juist altijd ‘zorgvuldigheid voor de natuur’ predikt.

Ja, Jan!

De roddelbladen weten het zeker: Jan Smit en Liza gaan snel trouwen. Na het babynieuws zullen de twee Volendammers binnenkort hun handtekening onder de trouwakte zetten. Want in het vissersdorp is het ‘not done’ om ongetrouwd aan kinderen te beginnen.

Voor de kerk kunnen ze niet meer trouwen; Liza is immers gescheiden en dan ‘mag’ dat niet meer. Op naar de Burgerlijke Stand dus. Hoewel het gebruikelijk is een mega-feest te geven in Volendam, zullen de twee dat uitstellen tot later. Eerst even snel trouwen, een baby krijgen en daarna zien ze wel verder.

John en Vief

Het is toch ernstiger met de relatie van John Ewbank en zijn vrouw Vivian. De liedjesschrijver van Marco Borsato is vreemdgegaan. Vrouw Vivian is inmiddels met dochter Day het huis uit, en dat is natuurlijk niet zomaar. In Laren heeft ze voor een jaar een huisje gehuurd, terwijl John in de echtelijke miljoenenvilla achterbleef.

Ruim een jaar geleden zei Vivian in een blad dat het haar zo vreselijk leek als haar man haar zou verlaten: ‘Stel dat ik straks drie kinderen heb en dat mijn man ervandoor zou gaan met zijn secretaresse. Dat zou toch afschuwelijk zijn!’. Wij weten (helaas) nog altijd niet met wie John zijn affaire beleefde, maar Vivian had nooit kunnen vermoeden dat haar uitspraak toen zo gevaarlijk dicht bij de waarheid zou zitten.

Niet zo Top

Maar liefst vier Toppers traden op afgelopen week: Gordon, Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom. Wederom was op glim- en glitterpakken niet bezuinigd, dus de bezoekers kregen een waar spektakel voorgeschoteld. Inhaken en meezingen maar! De menigte hoste er op los, maar helaas werd het één bezoeker te veel.

Een jonge vrouw zakte in elkaar en het publiek stoof gillend uit elkaar. Wrang was dat de vrouw voor haar hart schokken kreeg met de defibrillator, terwijl de Toppers net zongen ‘Born to be alive’. De patiënt heeft het overleefd, maar een geschokte toeschouwer zegt in Party van de schrik naar huis te zijn gegaan. Niet iederéén had dus een topavond met de Toppers.

(V)echtscheiding

Na een jaar is de scheiding tussen Adam Curry en Patricia Paay nog altijd niet rond. Vorige week vertelde de zangeres nog zoetsappig dat ze het zo goed oplosten zonder advocaten. Maar deze week meldt Story dat het proces weer muurvast zit. Patricia heeft van Adam een voorstel gekregen dat ze onaanvaardbaar vindt.

‘De scheiding moet precies zo verlopen als ik het wil en anders is de scheiding van de baan,’ bitst ze in het blad. ‘Mijn oude dag moet gewoon goed geregeld worden.’ Blijkbaar wil Adam zijn centjes liever aan zijn jonge Micky uitgeven en niet aan Patries’ pensioen. En daarin kunnen we hem niet helemaal ongelijk geven.