AMSTERDAM - De ultieme minnaar van Naomi Watts is een aap. "King Kong had alles wat een vrouw van een man kan verwachten. Beschermend, galant en bereid zijn leven voor mij op te offeren", zwijmelt de 41-jarige actrice in een interview met AD.

"Waar kom je dat vandaag de dag nog tegen?" In de nieuwe filmproductie 'You Will Meet A Tall Dark Stranger' vindt ze dat ze minder geluk heeft met haar partner.

Ze speelt de rol van Sally, die verliefd is op galeriehouder Greg. Bovendien is haar relatie met de schrijver Roy uitzichtloos. "Ik begrijp haar niet helemaal. Zij cijfert zich helemaal weg voor twee mannen die in andere vrouwen zijn geïnteresseerd."

Marilyn

Watts is wel erg blij met haar rol in de nieuwe filmproductie 'Blonde'. Ze speelt in die productie de rol van Marilyn Monroe. "Marilyn is voor velen nog altijd een icoon dat een enorme erotische uitstraling heeft. Tegelijkertijd was zij ook een trieste, eenzame vrouw die aan zelfvernietiging deed."

De actrice vertelt blij te zijn dat haar leven niet op dat van Monroe lijkt. "Ik heb werk waarvan ik houd, een fijn gezin en ik word niet zoals haar overkwam opgejaagd door de roddelpers."

Herkend

Watts vindt dat ze gemakkelijk op kan gaan in de massa. "Als ik straks naar buiten loop in onopvallende kleding, word ik amper herkend."

'You Will Meet A Tall Dark Stranger', een film van Woody Allen, ging op het filmfestival in Cannes in première. 'Blonde' wordt in 2012 in de bioscopen verwacht.