AMSTERDAM - Arie Boomsma heeft zich tijdens een fotoshoot laten omringen door halfnaakte homoseksuelen. De mannen doen mee aan de Mr. Gay-verkiezing en Boomsma is daarbij jurylid.

De presentator vindt dat de kandidaten naast een mooi lijf, meer in hun mars moeten hebben. "Ik vond altijd dat om die Mr. Gay-verkiezingen wel wat clichématigs hing", zegt de presentator eerlijk tegen OUTTV.

"Ik ken ook homo's in mijn omgeving die het echt een vleeskeuring noemen. Heel erg uiterlijk gericht. Het doet goed, maar ik denk dat het ook wel eens niet goed doet."

Karikaturen

"Mensen in bepaalde kringen denken dat het karikaturen zijn. Ik denk dat je daar heel erg voor moet waken", vindt de KRO-presentator. "Laten zien dat je er goed uit ziet en een shirt uittrekken, dat kan allemaal wel, maar zorg ook dat je ergens mee komt."

Boomsma is een bekend voorvechter van homo-emancipatie. Eerder poseerde hij voor de cover van het tijdschrift L'Homo. In januari beloonde homobelangenorganisatie COC hem met een prijs voor zijn inzet om homoseksualiteit bespreekbaar te maken.

Op 6 augustus kiest Arie Boomsma samen met andere juryleden Mr.Gay 2010.