AMSTERDAM - Lindsay Lohan heeft toestemming van de rechter om pijnstillers te slikken. De 23-jarige actrice wordt sinds vorige week geregeld getest op drugs.

De medicijnen zouden als drugs naar voren kunnen komen in de testen.

Lohan wil pillen slikken omdat ze onlangs een verstandskies liet trekken. "De tandartsafspraak was al gemaakt voor de hoorzitting van vorige week", vertelde de advocaat van Lindsay aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Zij verzekerde de rechter dat 'alle medicijnen die Lindsay neemt gedocumenteerd worden'.

Arrestatiebevel

De actrice kreeg een arrestatiebevel nadat ze niet was komen opdagen bij de rechtbank. De 23-jarige moest zich verantwoorden over de gemiste lessen van haar verplichte alcoholcursus.

Het bevel werd ingetrokken toen ze een borgsom van honderdduizend dollar betaalde en ermee instemde zich elke week op drugs te laten testen en een alcoholdetecterende enkelband te dragen.

Alcoholvrij

Lohan gaat sinds de plaatsing van de enkelband alcoholvrij door het leven. "Het gaat echt een stuk beter met haar", vertelde een vriendin van de actrice aan Radar Online.

"Ze is echt blij met de enkelband, het helpt haar om nuchter te blijven." De actrice moet de band tot eind juli omhouden.