AMSTERDAM - De 19-jarige actrice Melody Klaver worstelt met haar gewicht. “Ik sport veel en sta stiekem wel bijna elke dag op de weegschaal”, zo zegt ze deze week in een interview met Grazia.

“Ik schommel met mijn gewicht. Ik wil heel dun zijn.” Soms lukt dat een periode, maar dan wordt ze toch weer dikker en raakt ze in paniek. “Ik wil maat 34 houden. Ik vind mezelf het mooist als ik 54 of 55 kilo weegt", aldus Klaver in het tijdschrift

Ook vindt ze het niet leuk om zichzelf terug te zien op tv. “Ik zit mezelf alleen maar af te kraken.” Melody vindt dat het beeld wat ze van zichzelf heeft niet klopt met wat ze ziet. “Hoe ik lach, hoe ik praat, hoe ik loop. Heel irritant allemaal.”

Toch vindt ze zichzelf niet ijdel. “Ik ben totaal niet bezig met make-up en haar. Af en toe draag ik mascara en eyeliner, maar ik heb geen idee hoe camouflagepoeder werkt. Ik weet ook niet hoe ik mijn haar moet föhnen.”

Overlijden

In het interview vertelt de jonge actrice verder over het overlijden van haar dierbaren. Vorig jaar verloor ze haar vader aan kanker en in 2007 kwam haar vriend om tijdens een missie in Uruzgan. Deze gebeurtenissen hebben haar niet getraumatiseerd.

“Ik ben alleen heel snel volwassen geworden en denk bewust na over het leven. Het heeft me op een bepaalde manier ook harder gemaakt. Ik kan vaak moeilijk begrip opbrengen voor mensen met kleine probleempjes. Heel bot.”

Melody Klaver is onder andere bekend van haar hoofdrol in Diep, en haar rollen in Afblijven en Oorlogswinter.