AMSTERDAM - Charlie Sheen heeft een regeling getroffen met de autoriteiten in zijn rechtszaak over huiselijk geweld. Dat heeft een aanklager dinsdag gezegd.

De advocaat van zijn vrouw Brooke Mueller bevestigt dat een schikking is getroffen, maar wil niet ingaan op de inhoud. "Een afspraak is pas een afspraak als de rechter die goedkeurt."

Waar de regeling uit bestaat, is niet duidelijk. "Brooke is tevreden, maar als ze haar zin had doorgedrukt, zou de zaak niet-ontvankelijk zijn verklaard," vertelde advocaat Yale Galanter.

De 44-jarige acteur beweert niet schuldig te zijn aan bedreiging of mishandeling. Op bedreiging staat maximaal drie jaar cel. Hij erkent wel dat hij twee van haar brillen voor haar ogen heeft gebroken.

Mes

Zijn vrouw beweert dat hij haar tijdens kerstmis op bed drukte, een mes tegen haar keel hield en haar bedreigde. "Ik dacht een uur lang dat ik zou sterven", zei Mueller na het voorval tegen de politie.

Beide echtelieden hebben sindsdien alcoholprogramma's doorlopen. "Ze zijn al maanden nuchter", zei Galanter

Kelder

De advocaat heeft een verklaring van zijn cliënt naar buiten gebracht over het politieonderzoek. Een agent zou de acteur hebben ondervraagd in een kelder zonder hem te wijzen op zijn zwijgrecht.

De zaak komt maandag bij de rechter, waarbij Sheen wordt verhoord, maar het echte proces staat gepland voor 21 juli.