AMSTERDAM - De ex-vriend van actrice Olivia Newton-John heeft aangeboden een DNA-monster beschikbaar te stellen om zo te bewijzen dat hij nog in leven is. Patrick McDermott verdween in de zomer van 2005 na een vistripje voor de Amerikaanse kust.

McDermott heeft ook laten weten niets meer met de 'Grease'-actrice of mensen uit haar omgeving te maken te willen hebben, schrijft de Australische krant The Daily Telegraph.

De ex van Newton-John is na zijn verdwijning nooit meer gezien maar een privédetective heeft via tussenpersonen contact weten te leggen met de voormalige lichttechnicus.

McDermott zou tegenwoordig in een dorpje in Mexico wonen en met rust gelaten willen worden.

Privédectective

De Australische krant schrijft e-mails te hebben gelezen waarin de privédetective McDermott's zoon vraagt mee te werken aan het onderzoek. De ex-vriend van Newton-John zou wel zijn speeksel hebben aangeboden als bewijs maar de detective zou niets hebben om het mee te vergelijken.

De detective werd door een Amerikaanse televisiezender ingehuurd om McDermott te vinden. Nadat zijn contract was afgelopen ging de detective op eigen houtje verder met het onderzoek. Hij zou van plan zijn een boek te schrijven over het verhaal.

Schuldeisers

Sinds de verdwijning van McDermott gaan er geruchten rond dat hij zijn dood in scène heeft gezet om schuldeisers te ontlopen en zijn zoon de levensverzekering op te laten strijken.

Op het moment van zijn verdwijning was McDermott, die net zijn negen jaar durende relatie met de 'Grease'-ster had beëindigd, verwikkeld in een juridische strijd om de alimentatie voor zijn zoon, die uit een eerdere relatie was voortgekomen.