AMSTERDAM - Jon Bon Jovi wil dat de genodigden op zijn begrafenis lijden. "Ik ga ze allemaal laten wachten op de bonus aan het einde, namelijk mijn testament. Ze moeten uren lijden. Ik wil katholieke armoede en ellende."

Dat vertelt de 48-jarige zanger in een interview met The Sunday Times.

Tijdens de plechtigheid moet 'In My Life' van The Beatles gespeeld worden. Bon Jovi wil niet dat een uptempo nummer wordt gedraaid. "Ik ben dan dood, verdorie, ik wil niet dat iemand vrolijk is op dat moment."

Bon Jovi lijkt tevreden te zijn met zijn leven. "Ik weet niet goed wat perfect gelukkig zijn inhoudt, maar ik vind mijn leven, mijn vrouw en mijn vier gezonde kinderen behoorlijk fijn."

Op de vraag of zijn kinderen zich voor hem schamen, antwoordt hij grappend: "Niet als ze hun erfdeel willen."

Vliegtuig

De zanger vertelt dat hij een spreekstalmeester in het circus zou zijn, als hij geen rockster zou zijn. "Het verveelt niet om 'Livin' on a Prayer' te zingen, zeker niet als ik het vliegtuig met mijn naam erop zie", grapt Bon Jovi.

Wat betreft zijn uiterlijk hoopt hij dat hij een kruising is tussen Prins William en Keith Richards.

Hits

Jon Bon Jovi is de leadzanger van Bon Jovi. De rockband scoorde hits met onder meer 'Livin' on a Prayer', 'You Give Love a Bad Name' en 'It's My Life'.

Solo heeft de zanger een aantal successen gehad, zoals met 'Blaze of Glory', de soundtrack van de film 'Young Guns II'. Jon trouwde in 1989 met Dorothea Hurley, die hij leerde kennen op de middelbare school.