AMSTERDAM - Heidi Montag heeft haar echtgenoot Spencer Pratt verlaten. De blonde realityster, die eind vorig jaar aardig aan zich liet sleutelen door een plastisch chirurg, trekt in bij een vriendin.

'The Hills'-sterren Heidi en Spencer zouden niet in scheiding liggen.

"Heidi verlaat de echtelijke woning als gevolg van alle onzinverhalen van Spencer", zegt Heidi's woordvoerder tegen entertainmentwebsite TMZ.

Het realitykoppel haalt geregeld het nieuws. Zo lieten ze eerder deze maand de politie komen toen Heidi's moeder voor de deur stond. Ook deden de twee veel stof opwaaien toen ze zich indianennamen aanmaten.

Wettelijk een echtpaar

De hoogblonde Heidi zou niet willen scheiden. "Wettelijk gezien zijn ze nog een echtpaar", zei een vriendin van de 23-jarige tegen Radar Online. Heidi is van plan samen met haar vriendin in Malibu te gaan wonen. Daar wordt deze zomer een nieuwe, nog titelloze realityserie gedraaid.

"Ze wil gewoon een beetje vrijheid om meidendingen te doen", gaat haar vriendin verder.

Onder druk

Het huwelijk van Heidi en Spencer staat volgens ingewijden al enige tijd onder druk. Zo gaf Spencer onlangs toe dat hij zijn vrouw verbood tv te kijken of internet te gebruiken. "Hij is een controlfreak en heeft haar geïsoleerd van haar familie en vrienden."