AMSTERDAM - Fans van Michael Jackson mogen het graf van hun idool niet meer bezoeken. De begraafplaats waar Jackson ligt, Forest Lawn in Los Angeles, stuurt alle bezoekers weg.

De beveiliging heeft te horen gekregen dat fans niet langer welkom zijn, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Het mausoleum waar Jacksons kist is bijgezet wordt geregeld bezocht door fans van de King of Pop. Waarom zij niet langer welkom zijn, is niet bekend.

Over een paar weken is het precies een jaar geleden dat Jackson stierf. De 50-jarige zanger blies op 25 juni zijn laatste adem uit.

Handen in het haar

Een fanclub zit met de handen in het haar. Ter gelegenheid van Jacksons dood wilden honderden fans zich op 25 juni bij het graf verzamelen.

"We hopen dat Forest Lawn rekening houdt met de honderden mensen die vanuit de hele wereld naar Los Angeles willen komen", laat een woordvoerder van de fanclub weten.

Murray

Fans van de King of Pop zijn niet meer welkom, zijn lijfarts Conrad Murray zal het mausoleum wel blijven bezoeken. Ingewijden fluisteren dat de cardioloog, die bij Jackson was toen hij stierf, rond 25 juni naar de begraafplaats zal gaan. "Hij is er best vaak", verklapt de bron. "Hij zit erg met de zaak in zijn maag."

Murray is volgens de familie Jackson en vele fans verantwoordelijk voor de dood van Michael. De lijfarts diende de King of Pop het verdovende middel propofol toe, zodat de zanger beter sliep. Uit de autopsie bleek dat Jackson stierf aan een overdosis propofol.