Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé,Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat La Paays lover lomp is, Mariska Bauer niet moet scheiden, Gordon een kind wil, de voetballers hun partijtje vierden, prinsessenjurkjes voor ’n prikkie en Jans babynieuws. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Kijk, daar loopt Patricia Paay. Weekend zette de diva op de kiek in Amsterdam. Deze keer geen limousine, maar gewoon een ritje met de tram. Het viel de fotograaf op dat haar jonge vriendje haar bepaald niet als een ‘lady’ behandelt.

Hij laat haar niet voorgaan in de tram, maar stapt eerst lekker zelf in. En gooit nog even gauw zijn brandende sigaret weg, bijna tegen Patricia aan.

‘De teleurstelling over zijn gedrag is van haar gezicht af te lezen,’ merkt het blad op. Inderdaad wel een beetje lomp van haar 34-jaar jongere vriendje. Maar dat heb je nu eenmaal met deze ‘jeugd van tegenwoordig’.

Niks voor Mariska

Frans Bauer zong volgens Weekend ongeveer 28 miljoen Euro bij elkaar. Terwijl Mariska thuis voor huis en kinderen zorgt, kan papa Frans op pad om centjes te verdienen. Maar mochten de Bauers ooit besluiten om te scheiden, dan krijgt Mariska niks mee van het fortuin.

Het blad ontdekte dat de twee niet in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Dus anders dan bijvoorbeeld voetballers Patrick Kluivert en Wesley Sneijder, is Frans niet automatisch de helft van zijn vermogen kwijt.

Zelfs het huis in Fijnaart staat op naam van de zanger. Nu lijkt het stel wel het perfecte huwelijk te hebben en ligt een scheiding (voorlopig) niet op de loer, meer dan alimentatie zit er voor de blonde Brabantse dan niet in.

Papa Goor

Elke keer heeft Gordon weer ruzie. Dan weer met zijn Toppers, dan met de jury van X-factor, dan weer met zijn manager. Meestal legt hij het weer bij, maar hij blijft een opvliegend kereltje. En een stabiele relatie lijkt hem ook niet te lukken.

Toch vindt hij dat hij wel geschikt is om een kind op te voeden. Volgens Weekend wil de zanger niets liever dan vader worden. Hij wil niet adopteren, omdat hij volgens het blad het liefst een kind van eigen vlees en bloed wil.

Draagmoeder

Sterker nog: hij heeft al een draagmoeder gevonden. Een 38-jarige vriendin is bereid Gordons kind te baren. Omdat zij al ‘op leeftijd’ is, zou het papa-plannetje snel ten uitvoer moeten worden gebracht.

Volgens het blad hoopt de opvliegende zanger dat de baby hem wèl het geluk brengt dat hij nu niet kan vinden. Maar of dat de juiste methode is, vragen ze zich ernstig af.

Voetbal-feestje

Het leek wel een dagje Efteling: de voetballers vertrokken naar het trainingskamp in Seefeld. De vrouwen en kinderen mochten een paar daagjes mee en daardoor was het file rijden met de buggys en kinderwagens op Schiphol. Alleen Vurnon Anita, Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay zijn nog vrijgezel en hoefden alleen hun eigen tasje te dragen.

De rest van de voetbalpapa’s zeulde met kinderen, karren en bagage. De kersvers getrouwde Johnny Heitinga en zijn Charlotte-Sophie glimlachten nog even lief naar de camera, de pers dook op Rafael van der Vaart met zoontje Damián.

Bert van Marwijk

Die was er zonder Sylvie, die nog wat te doen had in Duitsland. Na het trainingskamp nemen voetballers en vrouwen afscheid van elkaar en zien ze elkaar pas weer na het WK.

Maar o, wat een verrassing: Bondscoach Bert van Marwijk had nog een nieuwtje in petto. Als de mannen de kwartfinale halen, mogen de vrouwen en kinderen tóch naar Zuid-Afrika komen. En zo werd het ‘voetbalschoolreisje’ één groot feest.

Prinsessenjurkjes

Wat zien de prinsesjes er toch altijd schattig uit. Als het A-team van Alexander en Maxima een fotoshoot heeft, dragen ze alle drie dezelfde jurkjes. Met pofmouwtjes, klassieke kraagjes en smockwerk.

Privé achterhaalde dat die jurkjes gewoon uit Den Haag komen en dat Maxima ze zelf uitzoekt. In de winkel van Tesselschade Arbeid Adelt bespreekt ze de kleur, het model en de stof.

Koopje

De handwerkende dames van deze goede-doelen winkel naaien vervolgens de prinsessenkleedjes in elkaar.

Voor de prijs hoeft Maxima het niet te laten: van E 95,- voor een jurk zonder mouwen tot E 185,- voor eentje mèt. Een koopje, als je bedenkt dat de Prinses zelf voor duizenden en duizenden Euro’s aan couture draagt.

Balen om Jan

Wat zullen ze allemaal balen bij de roddelbladen! Want toen de drukpersen al draaiden, maakte Jan Smit bekend dat zijn Liza in verwachting is. Ze konden het grote nieuws dus niet meer in hun tijdschriften opnemen.

Story moet zich helemaal schamen. Zij komen doodleuk met een artikel over een boerderij in Volendam, die Jan wellicht wil kopen. Dat nieuws brachten de andere bladen vorige week al. Maar voor zowel Party, Weekend, Story en Privé geldt: gemiste kans, volgende keer beter.

De hele pers zal zich nu wel in het vissersdorp verschansen om zo het eerste kiekje van de dikker wordende buik van Liza te kunnen schieten. Maar goed dat ze niet meer achter de viskraam staat en zich in Jans miljoenenvilla kan verschuilen.