AMSTERDAM - Simon Monjack is donderdag begraven naast Brittany Murphy. Scenarioschrijver Monjack overleed zondag, vijf maanden nadat zijn echtgenote Murphy haar laatste levensadem uitblies.

Ongeveer 75 familieleden en vrienden kwamen naar de kapel in Los Angeles waar de herdenkingsdienst voor Monjack werd gehouden.

In dezelfde kapel vond eind vorig jaar ook de herdenkingsdienst voor zijn vrouw plaats. Bij de kist van Monjack stond een foto van het echtpaar.

Wens

Zowel de moeder van Monjack als die van Murphy, Sharon, sprak de aanwezigen toe. "Sharon hield zich sterk en vertelde hoeveel zij van Simon hield en hoe Simon en Brittany nu weer samen zijn", vertelt een woordvoerder van de familie. "'ik zal jullie missen, mijn schatten', zei ze."

Vervolgens werd Monjack begraven naast de actrice. "Het was Simons wens om naast haar te worden begraven", zegt de woordvoerder tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

De 40-jarige Monjack, die last had van zijn hart, werd zondagavond dood aangetroffen in zijn woning in Hollywood. Murphy overleed vijf maanden eerder op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand en een longontsteking.

Simon Monjack overleden