AMSTERDAM - Gary Coleman ligt weer in het ziekenhuis. De 42-jarige acteur werd woensdag opgenomen in een hospitaal in de Amerikaanse staat Utah.

Coleman verkeert in kritieke toestand, heeft een ziekenhuiswoordvoerder laten weten. Wat hij mankeert, is niet bekendgemaakt.

Colemans familie heeft gezegd dat het om 'een serieus medisch probleem' gaat en roept iedereen op te bidden voor de acteur. "We hopen dat die gebeden worden verhoord en dat Gary snel weer kan herstellen en naar huis kan komen."

Nierziekte

De acteur kampt al langere tijd met gezondheidsproblemen. Coleman lijdt aan een nierziekte waardoor hij nooit langer dan 1.42 meter is geworden.

Hij heeft zeker twee niertransplantaties ondergaan en moet dialyseren. In het najaar onderging Coleman een hartoperatie die gecompliceerd werd toen bleek dat hij een longontsteking had. In februari kreeg de acteur een beroerte tijdens een tv-interview.

Huiselijk geweld

Coleman is vooral bekend van de comedyserie 'Diff'rent Strokes', die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig te zien was.

Ook haalt de acteur geregeld het nieuws vanwege problemen met politie en justitie. In april werd Coleman gearresteerd wegens huiselijk geweld.

Eerder zat hij een nacht in de cel omdat hij niet op was komen dagen bij een rechtszitting.