LONDEN - Ex-Beatle Sir Paul McCartney (61) is woensdag opnieuw vader geworden. Zijn vrouw Heather Mills (35) schonk via een keizersnede het leven aan een dochtertje, dat Beatrice Milly gaat heten, zo maakten de ouders bekend.

Met de mededeling verwezen zij een bericht van de boulevardkrant Daily Mirror, de internetsite van de BBC en de internationale persbureaus als zou de boreling een jongen zijn naar de prullenmand.

Voor de McCartneys, die in juni 2001 trouwden, was het geslacht van de baby geen verrassing. Zij wisten al geruime tijd dat het een meisje zou worden. De baby is drie weken te vroeg geboren.

De jongste telg in de familie McCartney is een nakomertje. De zanger heeft al drie kinderen uit zijn eerdere huwelijk met Linda McCartney, die in 1998 overleed. Dochter Stella is met haar 31 jaar de oudste, gevolgd door Paul van 25 en Mary van 23.

Een bevalling via natuurlijke weg was voor Mills niet mogelijk omdat zij sinds een verkeersongeluk, waardoor zij een been verloor, stalen platen in haar heupen heeft. Paul McCartney was bij de geboorte van Beatrice Milly aanwezig.