AMSTERDAM - Tros-directeur Peter Kuipers betreurt het verlies van Sieneke tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Kuipers vreest nu voor de negatieve reacties op de uitschakeling.

"Ik baal er verschrikkelijk van", zei Kuipers vlak na de halve finale. "Ik vind het vooral heel erg voor Sieneke en Pierre Kartner."

De liedjesschrijver was vol vertrouwen en vertelde onlangs nog ook de inzending van volgend jaar voor zijn rekening te willen nemen.

Volgens de Tros-directeur ligt de uitschakeling niet aan Sieneke. "We hebben het hartstikke goed gedaan, we hebben alleen de finale niet gehaald."

Kuipers ziet de bui van negativiteit al aankomen. "Sieneke, Pierre Kartner en de Tros zullen het allemaal wel weer gedaan hebben."

Uitzenden

Eerder vertelde Kuipers dat ook als Sieneke niet zou slagen, de Tros de komende jaren het Songfestival zal blijven uitzenden. De finale van het Eurovisie Songfestival vindt aanstaande zaterdag plaats in Oslo.

Trots

Sieneke zelf had het na de uitslag even zwaar, maar was toch trots op haar optreden. "Het was na afloop even heel emotioneel, want ik had zo gehoopt dat Nederland uit het envelopje zou komen", reageerde ze telefonisch bij Knevel en Van de Brink.

"Maar ik kan toch tevreden zijn over mijn optreden. Het ging beter dan tijdens de repetities."

Complimenten

Het mislopen van de finale kwam bij de zangeres toch wel een beetje als een verrassing. "Ik heb hier in Oslo zoveel complimenten gehad, dat ik echt in die finaleplaats ben gaan geloven. Maar in je achterhoofd houd je natuurlijk ook wel rekening met een slechter scenario."

Al met al kijkt ze toch positief terug op de afgelopen week. "Nu ben ik wel verdrietig, maar ik ben vooral blij dat ik dit heb mogen meemaken."

Sterk meisje

Haar coach Marianne Weber belooft dat we nog veel gaan horen van de jonge zangeres. "Sieneke heeft de afgelopen maanden bewezen dat ze een heel sterk meisje is met een stem die klinkt als een klok. We zijn in Nederland van Sieneke gaan houden", zegt ze.

"Het is jammer en een grote teleurstelling, want we gingen er echt voor. Maar ze heeft er een mooi platencontract mee verdiend en we gaan nog heel veel van haar horen."