AMSTERDAM - De partner van Boyzone-zanger Stephen Gately erft bijna een miljoen pond. De overige vijfhonderdduizend pond gaan naar de ouders van Stephen. Zijn zus en drie broers krijgen niets te zien van het fortuin.

Na zijn overlijden werd het vermogen van de Boyzone-zanger geschat op tien miljoen pond, maar dit bleek onjuist te zijn. Na aftrek van schulden bleef er zo'n anderhalf miljoen pond over, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun.

In de dagen na de dood van Gately verklaarde diens vriend Andy Cowles dat hij geen geld zou accepteren uit de erfenis van zijn liefje. Hij stond erop dat het geld naar de ouders of naar een goed doel zou moeten gaan.

Testament

Een testament is nooit gevonden, een conceptversie zou kwijt zijn geraakt. Andy en Stephen tekenden in 2006 een samenlevingscontract en kochten samen een appartement op Mallorca.

Stephen Gately stierf in oktober op 33-jarige leeftijd aan de gevolgen van een vochtophoping in zijn longen. Na een nacht stappen werd de zanger dood aangetroffen in het vakantiehuis op het Spaanse eiland.

Enkele weken na zijn dood werd door partner Cowles een herdenkingsconcert georganiseerd, de show werd door zo'n duizend familieleden, vrienden en fans bijgewoond.