AMSTERDAM - Gene Simmons is vrijgesproken van betrokkenheid bij een gewelddadig opstootje in een winkelcentrum. De officier van justitie ziet onvoldoende bewijs voor een aanklacht. Dat meldt entertainmentsite TMZ. Simmons zou in december een koppel hebben aangevallen.

Het voorval vond plaats voor een bioscoop in Los Angeles. Simmons' advocaat was getuige van het incident. Hij verklaarde eerder hoe hij de man zag wijzen met een 'klein elektronisch apparaat', wat later een videocamera bleek.

De advocaat pakte daarop de camera af en zette de man naar eigen zeggen 'aan de kant', zodat de familie Simmons door kon lopen.

Een paar dagen na de gebeurtenis klaagde het stel Simmons aan wegens het gebruiken van geweld. De klacht werd donderdag afgewezen wegens gebrek aan bewijs.

Emotionele schade

Het verhaal is echter nog niet afgelopen. De man heeft nog een claim ingediend wegens emotionele schade. Hij zegt zoveel stress door het voorval te hebben dat hij zijn werk in een tattooshop niet meer normaal kan uitvoeren en geen seks meer met zijn vrouw kan hebben.