AMSTERDAM - Bono had verlamd kunnen raken als hij niet geopereerd was. "Hij ging veel te lang door met de repetities. Pas toen hij niet meer kon lopen, ging hij bij een arts langs", vertelt U2-gitarist The Edge aan het Britse muziektijdschrift NME.

"Als hij niet geopereerd was, zou de schade misschien wel permanent zijn."

Bono onderging op 21 mei een operatie aan zijn rug, nadat hij geblesseerd raakte tijdens een repetitie in Duitsland. De 50-jarige zanger werd direct geopereerd. De operatie verliep goed, maar Bono moet nog wel twee maanden revalideren.

Sterker

"Deze revalidatie is waarschijnlijk de langste rustperiode die hij zal hebben sinds decennia. Maar we komen groter en sterker terug."

U2 moest door de operatie zijn tour door de Verenigde Staten uitstellen. Ook moest de rockgroep het optreden op 25 juni op het Britse Glastonbury Festival afzeggen.

De band wordt die dag vervangen door de Gorillaz. De bedenker van de Gorillaz, Damon Albarn, lijkt hier niet wakker van te liggen. Hij 'wenst Bono het beste toe en denkt dat Glastonbury een onvergetelijke ervaring voor hen wordt'.