AMSTERDAM - Nicolette van Dam en Renate Verbaan zijn de nieuwste ambassadeurs van Unicef Nederland. De twee presentatrices werden donderdag benoemd. Ook BN'ers als Trijntje Oosterhuis en Jörgen Raymann zetten zich in voor de kinderrechtenorganisatie.

"Het lot van kinderen raakt mij", reageert Nicolette. "Zij moeten zich nog vormen in het leven en dat moeten ze kunnen doen in goede gezondheid en in vrijheid." De 25-jarige presentatrice gaat meteen aan de slag voor Unicef: zaterdag 12 juni geeft ze het startschot voor de Unicef Loop. "Als ik voor Unicef ook maar het kleinste steentje bij kan dragen, op welke wijze dan ook, dan doe ik dat met heel mijn hart en alle liefde."

Ook Renate Verbaan zet zich 'met hart en ziel' in voor Unicef. "Als moeder van een zoontje, en met een tweede op komst, weet ik hoe het voelt om je kind te willen behoeden voor alle narigheid die hij in zijn jonge leventje zou kunnen tegenkomen", vertelt de 30-jarige. Verbaan reisde vorig jaar met Unicef af naar Ivoorkust. "Ik vind het belangrijk dat ieder kind zijn leven op dezelfde manier kan beginnen, met dezelfde rechten en kansen."

Unicef kan rekenen op de steun van vele BN'ers. Ook Trijntje Oosterhuis, Jörgen Raymann, Edwin Evers en Sipke Jan Bousema zetten zich in voor de liefdadigheidsinstelling. Kleinkunstenaar Paul van Vliet en actrice Monique van de Ven zijn door Unicef voor het leven benoemd tot ambassadeur.