AMSTERDAM - De familie Hazes ziet zich genoodzaakt om een herdenkingsplek voor André Hazes weg te halen. De plek in Amsterdam was ontdekt door fans. Nu de plek van de steen bekend is, ziet Rachel Hazes geen andere oplossing dan hem weg te halen.

Na zijn dood in 2004 werd André Hazes gecremeerd. "Wanneer je op 10- en 11-jarige leeftijd iemand verliest die je meer dan liefhebt, wil je graag een plek hebben waar je deze persoon privé kunt gedenken", laat Rachel Hazes weten aan RTL Boulevard.

"Omdat er op een jonge leeftijd nog veel speciale gebeurtenissen in je leven zullen komen, is het voor Roxeanne en André jr. belangrijk dat zij dit op hun manier met hun vader kunnen delen", legt hun moeder uit.

Rachel heeft geen goed woord over voor degenen die de plek openbaar maakten.

Anonimiteit

"Wij betreuren het dat wij met elkaar hebben moeten besluiten om deze gedenkplaats weg te moeten laten halen", zegt Rachel.

"Roxeanne en André jr. kunnen hier nu immers niet meer hun vader in de anonimiteit gedenken. En wij vinden dat de mensen die daar liggen en degenen die hun dierbaren bezoeken privacy en rust verdienen."