AMSTERDAM - Arie Boomsma heeft nooit getwijfeld over zijn seksualiteit. "Ik vind een mannenlijf gewoon niet aantrekkelijk. Dat hoekige en bonkige is niets voor mij."

De 36-jarige presentator houdt meer van 'die elegantie en souplesse, dat typisch vrouwelijke', vertelt hij in een interview met Spits.

Boomsma kan zich voorstellen dat mensen denken dat hij homoseksueel is, hij vindt dat niet erg. "Wat mij eigenlijk meer zorgen baart, is dat je je als heteroman kennelijk niet meer mag inzetten voor homo-emancipatie."

De presentator won in januari de Bob Angelo Penning, een prijs bedoeld om de acceptatie van homoseksuelen in religieuze kringen te belonen.

Hiv

Met hiv waren nog maar weinig mensen geconfronteerd in de jaren negentig, vertelt Boomsma. Hij studeerde in de Verenigde Staten en kende een homoseksuele jongen met hiv.

"Ik heb toen meegemaakt dat die jongen op straat vies werd aangekeken en zelfs werd uitgescholden." Boomsma besloot toen dat hij actie zou ondernemen als hij een kans zou krijgen.

Coming-out

Het nieuwe programma 'Uit de Kast' volgt jongeren tijdens hun coming-out. De presentatie ligt in handen van Boomsma. De eerste aflevering wordt woensdag uitgezonden.

De kijkers worden tijdens de uitzending attent gemaakt op het internetplatform van het programma. De overige afleveringen worden in het najaar uitgezonden.