AMSTERDAM - Jan Smit wordt vader. Dat heeft de 24-jarige zanger dinsdag bekendgemaakt via Twitter. "Feest in huize Smit! Als alles goed gaat, word ik eind november papa!", schrijft de Volendammer.

Smit heeft een relatie met de Volendamse Liza Plat. Zij heeft al een dochter uit een eerder huwelijk.

Smit is een jaar samen met Plat. Liza en dochtertje Fem wonen bij Jan in zijn Volendamse villa. "Natuurlijk is het omschakelen, maar je groeit daar ook in", zei de zanger eerder over de verantwoordelijkheid voor een kindje.

Jan werd twee weken geleden nog oom van zoontje Jur, het kind van zijn zus Jenny.

Dolgraag

De zanger stak nooit onder stoelen of banken dat hij zelf dolgraag kinderen wilde, maar in maart gaf hij nog aan 'er niet mee bezig te zijn'. Achteraf bleek zijn vriendin toen al een maand zwanger.

Voordat Jan het grote nieuws de wereld in bracht, liet zijn zusje Monique zich in het TMF-programma 'Kijk Dit Nou' nog uit over Jan als vader van het dochtertje van Liza.

"Ik denk dat Jan heel erg is veranderd", vertelde zijn zusje. "Het is zo leuk, hij zingt steeds met haar en doet toneelstukjes met haar. Het is echt leuk. En nu met m'n neefje ook natuurlijk." Monique hield haar mond over de zwangerschap.