AMSTERDAM - Rachel Hazes waarschuwt Jos van Zoelen, de ex-manager van André Hazes. Hij wil een documentaire en een boek uitbrengen waarin hij de zanger beschuldigt van het veroorzaken van zijn eigen faillissement, meldt Story deze week.

Vijftien jaar lang was Van Zoelen manager en beste vriend van Hazes, die zes jaar geleden overleed. Vlak voor zijn dood brak de manager met de volkszanger. Volgens Van Zoelen kwam hij als gevolg daarvan niet meer aan de bak.

Volgens Van Zoelen zou Hazes geweigerd hebben om bepaalde contracten na te komen, wat uiteindelijk zijn faillissement veroorzaakte.

Na al die jaren heeft Van Zoelen niks naar buiten gebracht en zegt zelf dat hij dat vanuit respect naar de volkszanger toe heeft gedaan. Maar hij heeft nu lang genoeg gewacht.

Verontwaardigd

Rachel reageert verontwaardigd in het weekblad. “Hoe kan André nou verantwoordelijk zijn voor zijn faillissement? Dat is beslist niet waar. Ik wil die contracten wel eens zien.”

Rachel laat het er niet bij zitten en waarschuwt de man. “Voordat hij een boek gaat schrijven of een documentaire gaat maken, wil ik Jos nu alvast een heel goed advies geven: doe je huiswerk goed, want Melvin Produkties kijkt over je schouder mee. Geloof me wanneer ik zeg dat die documentaire en het boek er niet zullen komen.”

Timing

Ook de timing zint Rachel niet. “Waarom komt Jos zes jaar na de dood van André met dit verhaal? Waarom heeft hij hem er toentertijd niet gelijk zelf op aangesproken? Het is zo makkelijk om iets te roepen wanneer iemand dood is.”

“Nogmaals, hij moet doen wat hij wil, maar laat hij beseffen dat we alles heel goed in de gaten houden.”