AMSTERDAM – Britney Spears wil na haar dood ingevroren worden zodat ze naar eigen zeggen later weer tot leven kan worden gebracht. Dat meldt tabloid The Sun dinsdag.

De popster wil haar dode lichaam in de vloeibare stikstof cryogeen bewaren zodat toekomstige generaties ook van haar kunnen genieten.

Spears is zelfs zo gecharmeerd van het idee, dat ze al plannen heeft om een flink bedrag in een gespecialiseerd bedrijf te investeren.

Volgens The Sun zou het om een bedrag van 350.000 dollar gaan. Een bron van Spears zegt: “Brit heeft wel eens vaker last van obsessies en dit is haar nieuwste obsessie.”

Mythe

“Het begon allemaal toen iemand haar vertelde dat Walt Disney is ingevroren om hem later nieuw leven in te kunnen blazen. Dat bleek een mythe, maar het heeft Britney wel aan het denken gezet," aldus de bron.

"Toen ze een bedrijf vond dat gespecialiseerd is in de cryogeen-technologie, was ze er heilig van overtuigd dat het invriezen het proberen waard is.”

Voordat de entertainster haar geld gaat investeren, moet ze eerst haar vader Jamie overtuigen die momenteel zijn hand op de knip houdt.