STOCKHOLM - Abba-zangers Agnetha Fältskog komt in maart na een stilte van zeventien jaar aan het muziekfront met een nieuwe cd. De opnames voor de nieuwe cd hebben plaats in het diepste geheim, aldus de directeur van Fältskogs bedrijf, Staffan Lindé.

"Het zou me niets verbazen als er meer platen volgen", aldus de man die sinds 1984 nauw met de zangeres samenwerkt. De 53-jarige voormalige Abba-ster, die een teruggetrokken leven leidde op een eiland vlak buiten Stockholm, wilde zelf nog weinig ruchtbaarheid geven aan haar comeback. "Het was belangrijk voor haar om te voelen dat haar stem het hield en dat deed die. Ze is hartstikke tevreden", zegt Lindé.

De opnames van de cd begonnen al drie jaar geleden, maar moesten afgebroken worden omdat de vroegere Abba-muziektechnicus die bij het project betrokken was een hersenbloeding kreeg. Daarna lagen ze een jaar stil. In januari komt eerst een single in de schappen te liggen en die wordt in maart gevolgd door een hele cd. Voor het eerst sinds het begin van haar carrière heeft Fältskog ook zelf weer nummers geschreven. Of ze ook op de cd komen, is echter volgens Lindé nog onduidelijk.

De laatste plaat van de zangeres kwam zeventien jaar geleden uit. Niet veel later trok ze zich terug uit de openbaarheid na speculaties over haar privé-leven in de media. Sindsdien wil ze niet met journalisten praten. "Iedereen was alleen maar nieuwsgierig over hoe ze leefde, maar ze wil niet spreken over haar privé-leven. Nu wil ze wel praten over de plaat", aldus Lindé.